Петта сезона на емисијата Отворено

Телевизија 24 вчера ја промовираше 5 тата сезона на емисијата Отворено, која од оваа година ќе биде во 100 отстотна продукција на телевизијата.

Досега 4 сезони по ред, емисијата беше копродукција на Националниот демократски институт и тв 24, а оваа година НДИ со целосна доверба ја предаде емисијата на тимот на телевизијата.

Оваа дебатна емисија е уникатна од ваков тип во макеоднија, каде присуствуваат и граѓани и полиси мејкери. Од НДИ изјавија дека посветеноста на тв24 кон овој проект претставува модел за одлична соработка и ветува продолжување на успешноста.