Петровска за „Студио 10“: Имаме недостаток на кадар, но и свест

Депониите кои најчесто се содзаваат покрај патиштата, во и покрај коритата на реките и создаваат големи проблеми, покрај лошата слика и загадувањето, може да предизвикаат и поплави. Ние имаме инспектори кои се борат со овие проблеми, но нивниот број не е доволен.  Државниот Инспекторат за животна средна се соочува со недостик на кадар, но и со недостиг на свест, вели Ана Петровска директорка на државниот инспекторат за животна средина во „Студио 10“ на тв 24.