Петков: Огромен успех е што ја добивме нотата од Скопје
Foto

Петков: Огромен успех е што ја добивме нотата од Скопје

Бугарскиот премиер Кирил Петков како успешна ја оцени посетата на Скопје и напомена дека работните групи од двете земји ќе продолжат и во иднина да разговараат.

„Таа нота е многу поважна од само кусото и долгото име. таа нота покажа дека република северна Македонија нема територијални претензии кон Бугарија. За нотата се зборуваше и преговараше а ние само затоа што направвиме нов пристап, ја добивме“, истакна Петков пред бугарските новинари.

0 Коментари

Остави коментари