Петков: Нема да ја отвораме темата за македонското малцинство, нема ни да ја коментирам
Foto

Петков: Нема да ја отвораме темата за македонското малцинство, нема ни да ја коментирам

Бугарската страна нема да го менува својот состав во комисијата за историските прашања, владите на Бугарија и на Македонија подготвуваат заедничко чествување на Гоце Делчев, бугарите во Македонија ќе бидат вклучени во уставот - ова се три од клучни  работи што бугарскиот премиер Кирил Петков денеска ги наведе на парламентарната седница во Собранието.

Ѕој денеска реферираше кои се досегашните позиции на двете страни по заедничката владина седница во Софија. Најави дека на 4 февруари Бугарија и Македонија подготвуваат заедничко чествување на Гоце Делчев по повод 150-годишнината од неговото раѓање.

0 Коментари

Остави коментари