Петар Гошев: Државата можеше да ја спаси „Еуростандард банка“
Foto

Петар Гошев: Државата можеше да ја спаси „Еуростандард банка“

Екс-гувернерот на НБРМ, Петар Гошев во интервју за ТВ24 вели дека државата можела да ја спаси банката ако реагирала подобро, но смета дека Народната банка направила се што е во нејзини ингеренции.

Смета дека пропаста на банката нема да влијае врз целиот банкарски сектор:

0 Коментари

Остави коментари