Пет години од заминувањето во легендите на ромската кралица Есма Реџепова - Теодосиевска
Foto

Пет години од заминувањето во легендите на ромската кралица Есма Реџепова - Теодосиевска

Кралицата на ромската песна Есма Реџепова Теодосиевска, пет години од заминувањето во легендите - населението ја памети по нејзиниот исклучителен глас и карактеристична песна.

Од скромното детство, со забележаниот талент од доајенот Стево Теодосиевски - низ децениите го освојува светот со испеаните композиции, осум позлатени дискови, две платинести изданија и реализирани над 20 илјади концерти.

Естрадниот уметник Есма Реџепова - Теодосиевска и сопругот за време на нивниот живот учествуваат во голем дел добротворни цели и хуманитарни збиднувања. Таа во 2004 година е прогласена за Ромска кралица во Чандигар, додека во 2005 добива ореден за заслуги во земјава.

0 Коментари

Остави коментари