Пешевски: Груби не е уставен судија за да каже дали да поднесеме иницијатива до Уставен суд

Груби не е уставен судија за да каже дали да поднесеме иницијатива до Уставен суд, вели за ТВ 24 Иван Пешевски од ССМ. До средината на месецов ќе биде поднесена иницијативата за оспорување на законот за работни односи, вели тој.

Истакна дека полагаа доверба во претседателот Пендаровски, но тој сепак ставил потпис на законот за работни односи со кој сега работникот ќе треба да работи повеќе од 70 часа.