Пензионерите бараат системско решение за ниските пензии, а не еднократни или повеќемесечни мерки

Во пресрет на најавите за нов пакет на мерки за најранливите категории пензионери и за оние чија пензија е до 19 илјади денари, тие велат секоја помош е добредојдена, но очекуваат проблемот да се реши системски а не еднократно или неколку месечно бидејќи тоа нема да им помогне многу.