Пендаровски за тв 24: Владата да даде одговор зошто се дава лиценца на луѓе осудени за шверц
Foto

Пендаровски за тв 24: Владата да даде одговор зошто се дава лиценца на луѓе осудени за шверц

Претседателот Стево Пендаровски во отвореното студио на 24 анализа даде осврт и на случајот со доделувањето на лиценци, односно со последниот случај каде фирма чиј управител е синот на поранешниот градоначалник на струмичко Ново Село Боро Стојчев, за шверц со цигари, добила лиценца за одгледување канабис за медицински цели.

Пендаровски потенцираше дека ја видел уредбата за тоа треба да се побара одговор во владата зошто на тој човек му се дало лиценца.

„Ја видов таа уредба и да побарате образложение од Владата таа или слични такви зошто се сега баш донесени. Па плус прашање зошто на тој човек му се дадени, споменуван сега во медиумите како човек кој се бави со некаква недозволена трговија и шверц на цигари.“ - рече Пендаровски.

0 Коментари

Остави коментари