Пендаровски за ТВ 24: Плата ми е 93 000 денари со 32 години стаж

Претседателот на државата Стево Пендаровски во емисијата 24 анализа отврено кажа дека неговата плата е 93 000 денари со 32 години стаж. Се осврна на високите плати во М-НАВ по скандалот со аферата „Паразити“.

- Данскиот амбасадор се интересираше за писмото на М-НАВ до нив и која е позадината на тоа, народски кажано Како баш овие ги озбравте. И јас морав да прашувам и не ми се веруваше дека ова е можно. Апсолутно ми е јасно дека ако нема злоупотреби, тука нема дискусија.- рече Пендаровски.