Пендаровски: Прифаќам да бидам претседателски кандидат ако бидам номиниран

Како ќе се реализира политичкото и безбедносно прочистување кои подгреваат анти НАТО расположение? Добредојде за НАТО, довидување за името Република Македонија. Дали тоа ќе биде мотив за следниот претседателски судир? Можеа ли Црвенковски и Иванов да ги совладаат своите суети?