Пехчевски: Добра вест е најавата за набавка на „трикафта“ за сите пациенти

По најавите на Министерството за здравство дека сите пациенти над 12 години со цистична фиброза месецов ќе го добијат лекот трикафта, Игор Пехчевски вели дека тоа е добра вест и дека треба да се случи што поскоро.