Патот на змејот

Танг Лунг пристигнува во Рим за да им помогне на своите братучеди во бизнисот со ресторани. Тие се под притисок да го продадат имотот на синдикатот, кој нема да застане пред ништо за да го добие она што го сака. Кога Танг пристигнува, тој претставува нова закана за синдикатот и тие не можат да го победат. Шефот на синдикатот ги ангажира најдобрите јапонски и европски боречки мајстори да се борат со Танг. Американскиот боречки уметник Колт е ангажиран за конечна пресметка со Танг во познатиот римски Колосеум.