Пати Херст

Во 1970 година, Патриша Херст е киднапирана од американски револуционери, но таа сè уште им се придружува во борбата. Заснована на вистинска приказна која во своето време беше во центарот на вниманието на светот, оваа драма ја следи студентската и наследничка на медиумската империја, Пети Херст, која е киднапирана од левичарски екстремисти. За време на нејзиното заробеништво од Симбионистичката ослободителна армија, Херст беше индоктринирана во нивните верувања, на крајот соработувајќи со групата, дури и учествувајќи во бројни грабежи на банки. Подоцна, Херст беше уапсена и властите мораа да одлучат како да постапат со нејзиниот необичен случај. Ова доведе до скандал во Америка, бидејќи Пети Херст стана икона на популарната култура.