„Парада на гордоста“ во Скопје под мотото „Спектакуларно непослушни“

„Спектакуларно непослушни!“ ова е годинашното мото на Парадата на гордоста. Организаторите велат ова е еден ден кога ЛГБТИ луѓето можат да бидат видливи, свои и автентични.

Во централното градско подрачје во Скопје, веќе се спроведува посебен режим на сообраќај поради „Парадата на гордоста“.