Панова за „Студио 10“: ВМРО-ДПМНЕ ке го блокира законот за амнестија и нема да дозволи да помине во Собрание

Еден извесен период, како доаѓат изборите, така се почесто се зборува за криминал и корупција но не за борба прротив криминал и корупција, туку оваа влада сега сака да затскрјие сторен криминал, дали од актулени криминалци, но и со измените на кривичниот закон кој помина во Собрание со потенцијални криминалци кои потекнуваат од редовите на оваа влада. Законот за амнестија по скратена постапка пристигна вчера во собраниска процедура. Малку е чудно што не беше ставен на дневен ред. Пракса е вакви закони да бидат ставени ан дневен ред и итно носење. Меѓутоа овој закон остана на чекање. Не се знае судбината на овој закон, но јасно е дека ВМРО-ДПМНЕ се спрема да го блокира ова законско ршение имајки предвид дека истото се однесува на нарко амфијата, на помагатели на терористи, а тоа ВМРО-ДПМНЕ не може да дозволи да помине во Собранието. - вели за „Студио 10“ Елена Панова ВМРО-ДПМНЕ.