Панел-дискусија на тема „Кривичниот законик: Европско знаме за дезинтеграција?“

Балканскиот центар за конструктивни политики „Солуција“ денеска организирше панел-дискусија на тема „Измени на Кривичниот законик: Европско знаме за дезинтеграција?“.

Учесници на дебатата беа бидат Билјана Ивановска, претседателка на Државната комисија за спречување на корупцијата, Роберт Скот Хејзлет, виш резидентен директор на Националниот демократски институт во Северна Македонија и Александра Цветановска, претседателка на Македонското здружение на млади правници.