„Палјачи“ во Националната опера и балет

Операта „Палјачи“ од италијанскиот композитор Руџеро Леонкавало вечер ќе биде изведена во Националната опера и балет.

„Палјачи“ на нашата сцена ќе се изведе под диригентската палка на Бисера Чадловска, а во режија на Дејан Прошев. 

Ќе настапи домашна солистичка екипа. Во улогата на Канио/Палјачо ќе настапи Зоран Сотиров, во улогата на Неда - Дешира Амети Крлиу, во улогата на Тонио ќе настапи Марјан Јованоски, во улогата на Силвио - Драган Ампов, а во улогата на Арлекин, Дејан Стоев во придружба на хорот и оркестарот на Националната опера и балет.

Сценографијата е на Илина Ангеловска, а костимографијата на Никола Булески.