Пациентите со цистична фиброза ја продолжуваат борбата за обезбедување на терапија за сите

Фики Гаспар и Ивана Атанасоска од здружението за цистична фиброза велат дека со набавката на првите терапии на трикафта е направен првиот чекор. Но, додаваат дека борбата продолжува за обезбедување на терапија за сите пациенти.