Отворено студио - 2.7.2020
Foto

Отворено студио - 2.7.2020

Најавангардна, но и најкритичка - изборната единица „еден“ во многу случаи во минатото ги решавала изборите - ќе биде ли така и овојпат? Националите политики најмногу одек имаат во „единицата“ - македонската иднина надвор, но и внатре.
Партиите се единствени-земјава како дел од ЕУ надвор, правна држава внатре - само еден ли е патот или пак може да се стиген до целта со обиколници?

Дебата во отворено студио на ТВ 24 со Никола Димитров - носител на изборната листа во ИЕ 1 од коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ, Гордана Силјановска Давкова - носителка на изборната листа во ИЕ 1 од коалицијата „Обнова за Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ, Изет Меџити - носител на изборната листа во ИЕ 1 од ДУИ.

 

0 Коментари

Остави коментари