Отворено писмо од ЕПИ - како реакција на нацрт-резолуција за извештајот на Европската комисија за Македонија

Доколку се изгласа резолуцијата за извештајот на Европската комисија за Македонија која ги содржи бугарските барања - тоа нема да биде формален услов за македонија во преговорите, но потоа тој документ може да биде дел од бугарските аргументи во спорот, смета Симонида Кацарска од Институот за европска политика. Во пресрет на гласањето во Брисел ЕПИ упати отвроено писмо.