Отворена сметка за донации за потрагата по исчезнатиот Македонец на Халкидики

Петти ден потрага по Мартин Јовановски, но денеска со намален интензитет. Во нова објава на социјалните мрежи, Иван апелира за помош на семејството. Иван беше второто момче кое беше пронајдено од страна на крајбрежната служба, а тој реши да отвори донаторска сметка за собирање средства за потрагата по третиот македонски граѓанин. Во потрагата во претходните денови беа вклучени неколку пловила, хеликоптер, но и подводен дрон.

- Јас, Иван второпронајдениот од тројцата изчезнати во Грција, во име на семејството на Мартин кои се во активна потрага, отворив наменска донаторска сметка за собирање на средства. Доколку сте во можност, би ве замолил за ваша донација за што побргу да ја завршиме оваа потрага и да им го олесниме товарот на неговата фамилијата.

За донации од Македонија :
200003989311717
Стопанска Банка АД Скопје
Цел на дознака: Донација за Мартин
Шифра на плаќање : 562
За донации од странство :
IBAN : MK07200003989312202
SWIFT CODE : STOBMK2X
Stopanska Banka AD Skopje