Отворена пролетната сезона во македонското пингпонгарско првенство

Со Мастерс турнири во младински категории викендов во Прилеп почна пролетниот дел од сезоната во пинг-понг.

На турнирот Телеком Мастерс 1 во категорија помлади од 15 години најдобро пласирани беа:
Машки:
1. Кристијан Каламадевски - ППК Зегин Берово
2. Дарко Китановски - ППК Пелагонија
3. Мартин Ристески - ППК Младост 96
3. Давид Јоноски - ППК Младост 96

Женски:
1. Фани Јованоска - ППК Зегин Берово
2. Моника Стајковска - ППК Зегин Берово
3. Матеја Смолиќ - ППК Рисови
3.  Сара Ризовска - ППК Зегин Берово

Пласман на најдобрите на Телеком Мастерс 1 во категорија помлади од 13 години и помлади од 19 години:
Машки:
1. Мартин Ристески - ППК Младост 96
2. Трајче Маркоски - ППК Младост 96
3. Андреј Бејковски - ППК Пелагонија
3. Кристијан Митев - ППК Пелагонија

Женски:
1. Љубица Смилеска - ППК Крушево
2. Бојана Јовевска - ППК Зегин Берово
3. Елена Марковска - ППК Младост
3. Ана Смолиќ - ППК Рисови

Победници на У19 беа следните: 
Машки:
1. Александар Јакимовски - ППК Крива Паланка
2. Лука Стојчев - ППК Младост
3. Нико Доага - ППК Младост
3. Борис Секулов - ППК Астраион

Женски:
1. Софија Хасану - ППК Младост
2. Матеја Смолиќ - ППК Рисови
3. Моника Стајковска - ППК Зегин Берово
3. Сара С. Стојановска - ППК 10 60 АС Ѓорче Петров.