Отпор кон различностите или организиран револт?
Foto

Отпор кон различностите или организиран револт?

Отпор кон различностите или организиран револт? Протестот на жителите на скопско Визбегово против Дисперзираниот дом за деца со воспитно социјални проблеми отвори општествена дилема - кој и каде греши, дали институциите во решенијата што ги нудат или пак граѓаните во начините на кои реагираат? Дали сме толерантни само кога проблемот е далеку од нас, а далеку од стандардите на живеење во современиот свет, кога директно треба да се соочиме со прифаќање на различните?

Гости во 24 Отворено - универзитетските професорки Мирјана Најчевска и Катерина Тодоровска, Илија Јовановиќ од „Градиме иднина“ и Душан Томшиќ, посебен советник за социјална заштита при Министерството за труд и социјална политика.

0 Коментари

Остави коментари