Осуденик

Сместен во мрачниот и стар затвор Парамата изграден од претходни осуденици, Реј, воен ветеран, се наоѓа на отслужување казна затвор од 18 месеци за убиство од небрежност, откако ја бранел својата свршеница. Наскоро тој сфаќа дека шефот на затворот го има за мета и прави се што е можно да го скрши, дури и тргне по неговата свршеница. Реј мора да го научи затворското правило, секој за себе.