Остри реакции во јавноста за зголемување на платите на фунлционерите, синдикатите револтирани

Не стивнуваат реакциите во јавноста по одлуката на  Уставниот суд  за укинување на два члена од Законот за плата и надоместоци на функционерите што ќе им овозможи зголемување на платите на државните функционери за 78 отсто.

Синдикатите се револтирани, како ќе реагира Владата.