Оштетените штедачи од Еуростандард банка бараат закон за нивно обесштетување
Foto

Оштетените штедачи од Еуростандард банка бараат закон за нивно обесштетување

Иницијативниот одбор на здружението на оштетени штедачи од еуростандард банка соопшти дека одржале состаноци со сите пратенички групи во собранието со цел барање на поддршка во изнаоѓање на итно, изводливо и ефикасно решение за оштетените штедачи од еуростандард банка – физички и правни лица.

Оштетените штедачи бараат итно носење законско решение со кое државата ќе ги преземе побарувањата на физичките и правни лица депоненти во еуростандард банка и во целост парично ќе ги обештети, а потоа државата да наплати од стечајната маса.

 

0 Коментари

Остави коментари