Орхан Муртезани - предлог на Алтернатива за евроинтеграции

Алтернатива пресече - екс директорот на МЕПСО Орхан Муртезани ќе биде предлогот на  партијата на Гаши за евроинтеграции. Од  Алтернатива нема одговор зошто, пресекоа за Муртезани наместо за  екс министерот за администрација во Владата на СДСМ Адмирим Алити, кој функционери на "Вреди" и официјално го најавуваа како решение за евроинтеграции.

Орхан Муртезани, освен поранешен директор во МЕПСО е и долгогодишен портпарол на партијата и член на ЦП.