Ѓорчев за ТВ 24: Нема дилема дека двете најголеми партии ќе бидат сигурни учесници во вториот круг

Поранешниот амбасадор во емисијата 24 анализа рече дека самиот број на кандидати кои ги поддржуваат позиционите партии, зборува дека 

- Важно е појавата на обединетиот албански опозиционен блок и на кандидатурата на Таравари и во многу нешта ќе донесе ветер во политиката. Нема дилема дека двете најголеми партии ќе бидат сигурни учесници во вториот круг, не само заради широката поставеност на позиционата шема на партиите низ цела државата, туку овие два кандидати беа и минатиот циклус беа во изборна трка и покажаа сериозна одговорност. Тие два кандидата се сигурни. - вели Ѓорчев.