Oрбан до новинарите: Oдговорите околу статусот на Груевски барајте ги кај адвокатите

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, гo упати новинарoт од унгарската телевизија „24“ одговор на прашањето околу азилот на Никола Груевски да бара кај адвокатите.

Претходно, министерот Гергели Гулијаш од кабинетот на унгарскиот премиер, Виктор Орбан, потврди дека Груевски дал изјава во унгарска амбасада, каде што побарал и азил, не прецизирајќи во која држава се наоѓа амбасадата.

Тој прецизира само дека тоа не е амбасадата во Македонија.