Општина Аеродром не постапува по пријава за дивоградби

Жителите од станбена зграда која што е лоцирана спроти општина Аеродром со обвинение дека има непостапување на управните органи во единицата за локална самоуправа.

Во зграда лоцирана на булевар Јане Сандански има две дивоградби една на подкројве а втората е на приземје со кои се нарушува мирот и поредокот, но нивната безбедност обвинуваат од куќниот совет и првите соседи до дивоградбите.