Онлајн средба со мисијата на ММФ: Од голема важност е финансиската стабилност
Foto

Онлајн средба со мисијата на ММФ: Од голема важност е финансиската стабилност

Реализација и вложувања во капиталните инвестиции во следниот период можат да помогнат за зголемување на потенцијалот за раст на економијата, клучно е да се одржи финансиската стабилност - ова е  една од испратените пораки од тимот на ММФ на годишната консултација со премерот Заев и домашните економисти, што се одржа онлајн.

На состанокот било посочено дека и во тек на ковид-кризата не смее да се заборави на структурните економски реформи. За претставниците на ммф значајна е стбилноста на банкарскиот сектор.

0 Коментари

Остави коментари