Охрид очекува рекорден број на туристи ова лето

Охрид очекува рекорден број на туристи ова лето. Според најавите, бројот на странски гости ова лето се очекува да се зголеми до 40 проценти. Но проблем останува недостигот на кадар во хотелско - угостителскиот сектор.