ОИ: Јапонците досега освоија најмногу - осум златни медали
Foto

ОИ: Јапонците досега освоија најмногу - осум златни медали

Домаќините на Летните Олимписки игри во Токио по четвртиот натпреварувачки ден го презедоа водство од САД на листата со освоени златни медали.

Јапонските спортисти досега освоија осум златни одличја, едно повеќе од САД на второто и Кина со шест златни медали на третото место.

Златни медали по воведните четири натпреварувачки медали освоија 23 држави.

Според вкупниот број на освоени медали, Кина е првопласирана со 18 одличја, пред САД со 14 и Јапонија со 13 медали. 

0 Коментари

Остави коментари