ОИ: Американците нови лидери во пласманот по освоени медали
Foto

ОИ: Американците нови лидери во пласманот по освоени медали

Соединетите Американски Држави се искачија на првото место во пласманот според освоени медали на Олимписките игри во Токио.

Во јапонската престолнина во тек се натпреварите од третиот натпреварувачки ден, а за прв пат од почетокот на Игрите, САД се предводници на листата медалисти.

Американците досега имаат седум златни медали, три сребрени и четири бронзени.

На делба на второто место со по шест злата се Кина и Јапонија, а по нив следуваат Велика Британија и Република Кореја со по три најсјајни одличја.

Два златни медала има Австралија, а по еден највреден трофеј имаат 14 држави.

0 Коментари

Остави коментари