Односите меѓу Атина и Скопје треба да се унапредуваат, а не да назадуваат

Односите меѓу Атина и Скопје треба да унапредуваат, а не да нзаадуваат – грчкиот заменик министер за надворешни работи од Хрватска порача – нема да се толерира постојано кршење на Преспанскиот договор. На прашањето дали и Грција не ги регулира своите обврски од договорот вели дека основно е да не се крши духот на Преспанскиот договор.