Одбележување на денот на турската настава

Негувањето на мајчиниот јазик е европска вредност, јазикот е нашиот дом. Лицата кои говорат ист јазик не познаваат граници. Нашите предци преку турскиот јазик дошле овде и се запознале со овие предели, од кои црпеле инспирација, изјави претседателот на големото национално Собрание на Турција Мустафа Шентоп на официјалната прослава по повод 21 декември - Денот на турската настава во Скопје.