Од утре ќе се замрзне цената на оризот и јајцата

Утре ќе се замрзнат цените на оризот и јајцата - соопшти  mинистерот за економија Крешник Бектеши. Кај шекерот и брашното нема да се интервенира со замрзнување зашто веќе има наламување на цените на овие производи и тој тренд се очекува да продолжи.

Бектеши не кажа конкретно на која цена ќе биде замрзнувањето, но извесно е дека тоа нема да биде денешната, туку од некој друг претходен ден во март.