Од денеска основните производи со „одмрзнати“ цени

Од денеска престанува да важи владината одлука со која беа замрзнати цените на некои земјоделски производи, белиот и полубелиот леб, брашното, маслото за јадење, јајцата, оризот, тестенините, млекото и млечните производи. Се „одмрзнуваат“ и цените на дел од хигиенските производи. Граѓаните стравуваат од нов ценовен шок, надлежните смируваат- ако тоа се случи, ќе има  мерки.