Објавен првиот повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт
Foto

Објавен првиот повик за директна бескаматна поддршка на угосителството, туризмот и товарниот транспорт

Објавен е првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку развојната банка на Северна Македонија.

Во оваа прва фаза ќе се кредититраат најпогодените сектори: угостителство, туризам и товарниот транспорт, а целта е првично да го ги надминат проблемите со ликвдиноста.

Аплицирањето може да почне од ноќеска на полноќ.

0 Коментари

Остави коментари