Новогодишен гала концерт во Македонската филхармонија

Вечерва, во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот новогодишен гала-концерт, насловен „Исток“.

Диригент е Емил Табаков, а како солисти ќе настапат сопранистката Милена Арсовска и баритонот Иван Наумовски.

Нашата колешка Марија Латиновска разговара со директорката на филхармонија, Тина Иванова.