Нови субвенции за земјоделците

10 илјади евра грант ќе добијат малите производители на храна и мали винарии. 

Министерот за земјоделие денеска ги презентираше новите мерки за поддршка на малите производители на храна и пијалоци. 

Таргетирани се  младите, жените и малите производители во рурални средини.