Нова изложба на охридскиот уметник Сашо Блажески
Foto

Нова изложба на охридскиот уметник Сашо Блажески

Боите преточени на платно во новата изложба на охридскиот уметник Сашо Блажески кој вели мотивот за новата линија на дела е сивата реалност да ја развеселиме со живопис и посетителите и љубителите на уметноста да ги втурнеме за миг во нов поубав свет.

Тоа му успева затоа што вели е задоволен од посетеноста и интересот на публиката да ја разберат симболиката на неговите дела. 

Изложбата е отворена во Куќата на Уранија секој ден до 15-ти август.

0 Коментари

Остави коментари