Нова драма над Црното Море: СУ-27 се обде да урне „Бајрактар“

Турските медиуми објавија снимка за која тврдат дека покажуваат како СУ-27 на руските воздухопловни сили се обидува да собори украинско беспилотно летало „Бајракатар ТБ2“. 

Видеото е објавено пет дена откако два сухои го соборија американскиот воздухоплов во водите на Црното Море.

Турските медиуми тврдат дека овој инцидент се случил и над водите на Црното Море.