Нов учебник по општество за првачињата
Foto

Нов учебник по општество за првачињата

Од МОН велат дека со стартот на новата учебна година стартува и имплементацијата на реформските процеси во основното образование кои треба целосно да се спроведат во следните 5-6 години.

Учениците од прво и четврто одделение ќе учат по новата концепција, со нови наставни програми и целосно нови учебници кои се веќе во фаза на изработка и печатење.

Овој учебник е дел од новините  од образовните реформи во основното образование кои треба целосно да се спроведат во следните 5-6 години.

Годинава, само учениците од прво и четврто одделение ќе учат по новата концепција, со нови наставни програми и целосно нови учебници кои се веќе во фаза на изработка и печатење.

0 Коментари

Остави коментари