Нов мобилен ангеограф - донација од Јапонија за болницата „8 Септември“
Foto

Нов мобилен ангеограф - донација од Јапонија за болницата „8 Септември“

Нов мобилен ангеограф за потребите на службата за интервентна кардиологија и радиологија ќе добие Градската општа болница „8 Септември” во Скопје, како донација од Јапонија, во вредност од 100.886 евра.

Овој апарат ќе придонесе за зголемување на квалитетот и капацитетот на болницата за да го превенира здравјето на кардио-васкуларниот систем.

0 Коментари

Остави коментари