Ноќта на стаорецот

Џорџ, оженет човек, и Сандра, неговата колешка и љубовница, патуваат на далечен деловен состанок кога застануваат на морничаво тивка бензинска пумпа за да наполнат гориво. Влегувајќи во продавницата, Џорџ не ги забележува труповите на подот додека куршум не го крши . Заробен и ранет, не можејќи да избега, беспомошно гледа како неговата девојка и неколку случајни минувачи се удирани. Дали судбината на овој човек е обична несреќа или можеби го знае својот потенцијален убиец?