Ноќ на Менхетен
Foto

Ноќ на Менхетен

Приказна за новинарот Портеру Рену, кој се прослави со решавање на едно злосторство. Неговите написи се многу популарни, бидејќи ги слуша луѓе кои сакаат да разговараат со него. Дома е посветен сопруг и татко.

На прием кај издавачкиот магнат се запознава со вдовицата Каролин Кроули. Нејзиниот сопруг Сајмон мистериозно е убиен. Телото е откриено во напуштен објект предвиден за уништување.

Каролина го повикува за да му покаже доверлив полициски извештај за смртта на нејзиниот сопруг и сака да Потер да продолжи со истрагата, но истовремено и го заведува. Следува сложена приказна за една сексуална опсесија проследена со убиства и уцени.

0 Коментари

Остави коментари