Николовска за тв 24: Има уште многу работи кои ќе бидат предмет на оценување во врска со овој случај
Foto

Николовска за тв 24: Има уште многу работи кои ќе бидат предмет на оценување во врска со овој случај

Маргарита Цаца Николовска поранешен судија во Европскиот суд за човекови права во емисијата 24 анализа рече дека денешното појавување на Мијалков пред обвинителството има добар исход.

„Добро е што немаме уште еден избеган и обвинет кој го довел во прашање правосудниот систем во насока на негативно оценување. Има уште многу работи кои ќе бидат предмет на оценување и прашање е што се ќе излезе од овој случај.“ - рече Цаца Николовска.

Таа рече дека ќе се утврдат многу сегменти за ваквиот случај. Што е точно кога има две спортивставени страни и треба со сигурност да се утврди, вели Николовска. Одредени структури треба да одговараат и да се произнесат и кој е виновен за ова.

0 Коментари

Остави коментари