Николовска за СТУДИО 10: Потребна е поголема транспарентност за годишната програма на Министерството за култура

Не стивнуваат реакциите за распределбата на средствата од Годишната програма за култура. Во СТУДИО 10 Кристина Николовска од Комисијата за литература и издавачка дејност вели дека е потребна поголема транспарентност и за проектите кои се прифатени но и кој дал зелено светло за нив.